Waarom speelgoed belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen

in Nieuws
Spelen en speelgoed ondersteunen de ontwikkeling van het kind. Spelen is wat kinderen doen. Speelgoed is hun gereedschap. Wanneer volwassenen gereedschap kopen, telt kwaliteit. We willen veilige die goed werken en ons in staat stellen ons best te doen. We zoeken naar doordacht ontworpen, goed gemaakte, stevige, duurzame producten die we keer op keer met plezier zullen gebruiken. Dit alles, en meer, geldt voor speelgoed.

Dit is wat ik heb geleerd. Spelen is essentieel. Kwalitatief ontwikkelingsspeelgoed ondersteunt de ontwikkeling van vaardigheden en verbetert daardoor het spel. Daardoor bloeien kinderen op. Dus wat betekent dat?

Veiligheid is belangrijk
Veiligheid is belangrijk. Een degelijke constructie is een must. Maar dat is niet het hele plaatje. Ook de ontwikkelingsleeftijd van het kind is van belang. Veiligheid is een gezamenlijke inspanning. Zelfs het veiligste speelgoed vereist toezicht van een volwassene.

Fabrikanten zijn verplicht om producten te etiketteren die een verstikkingsgevaar opleveren. De meest voorkomende leest WAARSCHUWING: VERSTIKKINGSGEVAAR – Kleine onderdelen. Niet voor kinderen onder de 3 jaar. Dat is een van de zes. De andere zijn van toepassing op speelgoed dat een kleine bal of een knikker is of bevat, of, waarschijnlijk het meest ernstige gevaar, magneten bevat.

Weer een ander waarschuwt dat kinderen onder de 8 jaar kunnen stikken of stikken in niet-opgeblazen of gebroken ballonnen. Dat kinderen met ballonnen toezicht van een volwassene nodig hebben. Veiligheidswaarschuwingen wijzen ons op gevaren. Verder moeten we rekening houden met waar onze kinderen zich in hun ontwikkeling bevinden. We doen er goed aan te onthouden dat sommigen meer tijd nodig hebben om uit de gewoonte te groeien om alles in de mond te stoppen. Geen schuld, geen schaamte. Ieder kind ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo.

Doordacht ontwerp en zorgvuldige constructie
Doordacht ontwerp en zorgvuldige constructie zijn kenmerken van de beste speeltoestellen. Deze eigenschappen weerspiegelen in de eerste plaats een begrip van de ontwikkeling van het kind en een waardering voor de manier waarop kinderen vaardigheden verwerven tijdens het spelen.

Als speelgoed goed gemaakt is, is het niet alleen veilig, maar ook bevredigend. Het werkt zoals bedoeld. Dat is belangrijk. Net zoals we willen dat onze gereedschappen goed presteren, willen kinderen dat hun speelgoed aan hun verwachtingen voldoet. Anders wordt het spel frustrerend en wordt het speelgoed aan de kant geschoven.